Cipzáras komód

2019.07.10

Az egyik kedvencemet mutatom most Nektek!!!

Nem ilyennek képzeltem el először a kicsikét, hanem nagyonnagyonrégóta vágytam egy saját, ombre stílusban festett komódra...Felül fehér,  és ahogy lefelé halad az ember a pásztázó tekintetével, azon kapja magát, hogy mire az aljára ért, hoppá, ez már kék....most mi van?

Elkezdtem a helyreállítást:

Sajnos bepakolás közben, az egyik alsó fiókgomb a díszítőelem tárasáságában a kezemben maradt :D Hangsúlyozom, nem Én téptem le.....csak úgy megadta magát!!

Ezt ragasztottam, csavaroztam, pár apró karcolásnak adtam egy fatapaszos pofont, valamint a hátlapot cseréltem, mert szét volt szakadva.......(???)

Festés: alapos takarítás után először alapozóréteget kapott, mert az eredeti terv szerint világos lesz....így spórol az ember lánya a drága festékkel....hogy 4 réteg helyett csak 2 vagy 3 kört kelljen futni...


Aztán, közben volt nagy pakolás a házban.....és ugye ilyenkor jönnek elő a kincsek, a dugi pénzek, a fél pár zoknik és had ne menjek messzebb a témától :D

Kezembe akadt egy halom viszonylag nagyméretű cipzárkocsi...Na, én ott lefagytam.....Párom egy idő után nyomott egy reset-t, hogy jó lenne, ha a hasznomat is vehetnék már....

Na és ekkor tudtam, hogy az ombre komód elkészítése még várat magára, mert ezekből nekem bútorfogantyút kell gyártanom....MOSTAZONNAL!!!!

Fejben már így láttam
Fejben már így láttam

Szóval az ombre dolog kuka. A kocsikon kell lennie a hangsúlynak, így marad a kevesebb több elvén az egyszínű felület...aztán majd adja magát minden...

Az ezüsthöz megy a kék....fasza, pont van is egy szép új színem, hát essünk neki ezzel. Kapott két réteg Annie Sloan Florence - t. Kicsit koptattam az éleken, így volt ahol a  fehér alapozóréteg bújt elő, és volt ahol erősebben estem neki, ott már a sötét, eredeti szín is látszott.

Közben legyártattam a menő fogantyúimat...


Végül wax helyett most a lakkot választottam....de nem hiszem hogy mi olyan nagy barátságot kötöttünk volna....valahogy nem az igazi!

Aztán ahogy nézegetem a bútort, valami még kell rá - gondoltam....és itt megint jött az ötlet: én valamikor vettem pár stencilsablont!!!!!! (és a szokásos mondásom: Na de hova a bánatba raktam el már megint b........???? Aztán meglett és bevetettem! Méghozzá ezüst wax-szal!!!

És ennyi :)

Én már nem, beszéljenek inkább a képek!