de-Alapból szép kis komód

26.01.2020

Mostani blogom egy "alapból szép" kisbútorról szól.

Amikor először megláttam őt, már tudtam, hogy közünk lesz egymáshoz! :)

Nézegettem a formáját, díszeit-ékeit, de mindezeket a sötétbarna szín inkább elnyelte, magába zárta, minthogy előhozta volna!

Úgy döntöttem, átfestem! Milyen furcsán hangzik tőlem, igaz? :)

A teteje szinte hibátlan volt, csak két kis pohár lenyomat tükrözte, hogy használatban volt! Elég ritka vendég nálam az ilyen, és gyorsan ki is használom a lehetőséget, hogy ezt ne takarjam el festékkel. Csiszolás és tisztítás után diópáccal kezeltem, majd színtelen wax-szal zártam. Így kaptam egy matt, és közben a faerezetek láthatósága és kitapinthatósága miatt egy izgalmas hatású felületet...

És most jöhet a többi!

Gondoltam egyet, hogy a Florence színt már rég használtam, és a diópáccal is elég jó viszonyban vannak - szerintem!

Tisztítás után le is festettem, két rétegben. De nem tetszett....valami hiányzott belőle. Tudtam, hogy ez a kiskomód is többet tudna adni magából, ha rájönnék, hogy mi kell neki!

És akkor kávészünet, ami általában mindig jó hatással bír az agyamra! :)

Kitaláltam!!!! Bár őszintén szólva, csak sejtettem mi lesz belőle, de gondoltam legrosszabb esetben mi lesz!? Max átfestem :D

Fogtam egy fújós flakont, és vizet spricceltem egy kis részre, majd fogtam az English Yellow festéket, bele az ecset, és csak kentem ahogy jól esik. :)

A víz feloldotta a Florence festéket és így a színek olyan csodásan keveredtek, hogy én csak ámultam és bámultam és mosolyogtam, hogy igen ez kell neki!!!!!

Végül száradás után jól megcsiszoltam az éleket, a fogantyúkat, a vésett virágmotívumokat és mindenhol máshol is, hogy még jobban látszódjanak a inták és ívek majd portalanítás után clear wax-szal zártam....

Őszintén elmondhatom, hogy kitalálni több idő volt, mint megfesteni, de a színkeverés kezd a szívemhez közel kerülni, csak tényleg a jó színválasztás és bátorság kérdése az egész, persze a megfelelő alany sem hátrány!!!