Varrógép állvány új élete

2019.07.07

Egy Singer varrógép állvány átalakulása. Kávézó asztalként funkcionál tovább Anitáék otthonában...

Az asztal megrendelésre készült, Anita tervei alapján, az ő lakásuk belső teréhez igazítva minden apró részletével!!!

Átalakítás menete:

Régi fedlap kuka, a vázat először disznópörzsölővel (😁😁😁) terveztem a régi felpattogott festéktől megtisztíttatni, de félő volt, hogy az öntöttvas a hirtelen forróságtól elpattan..... Így csiszolva lett 😣😮😵
Tisztítás után Annie Sloan Duck Egg Blue színre festettem (két réteg) . Gyönyörűen átütött valami a kék festéken (őszintén szólva fogalmam sincs mi, de iszonyat tetszik), és igazán patinás hatást hozott létre 😍

Végül a vázat clear wax-szal zártam, és arany wax-szal tettem csillogóbbá az élek felületén.
Asztallap új (fa) , ami Country Grey és egy kis Old White kutyulásával kapta meg a lágyabb alapszínt. Fehér Hortenzia képeket (fénymásoló papírra nyomtatott) lakkal tettem fel a lapra. A papírlap vastagsága miatt csiszoltam a lapok széleit, valamint rá is festettem szürkével.

Repesztés: foltokban Coco-t vittem fel, száradás. Majd erre a repesztőlakk, hajszárítóval gyorsítok. Aztán a szürke kevert szín. Hajszárítóval ismét nekiesek, gyönyörűen megrepedt... 😎😎😎 (persze elárulom, nem elsőre sikerült.... Sokat próbálkoztam... Nagyon sokat, mit hogyan🤔🤔😁😁)

Végül nem waxoltam, mert üveg lap kerül rá! (Teszt: lakkozásnál sajnos egybemosta a két szint, így a repesztés hatása élvezhetetlen lett. Később wax-szal is próbálkoztam, és azzal úgy tűnik, működik a dolog 😎😎😎)

Végül pár hangulatkép....